header 1200x220

Kan man som norsk kjøpe hus i Danmark ?

Ja, stadig flere nordmenn kjøper bolig eller fritidshus i ferielandet Danmark, men fremdeles er det mange som ikke vet om alle mulighetene som finnes.

På tross av kursforskjellen er prisnivået på huser og eiendommer over hele Danmark rekord-lavt selv om det er oppgangs-tendenser i enkelte områder rundt de største byene.  Hele danmarks øst- og vestkyst bugner av flotte sommerboliger og det er flere tusen for salg akkurat i dette øyeblikk.  Dersom du er i tvil om hvor du bør investere i ditt nye sommerhus kan du kontakte oss på 0047 484 04 367 så skal vi forsøke å guide deg litt videre. 

Utleie

Flerer Norske hus-eiere i Danmark velger også og leie ut sin bolig eller leilighet i løpet av året.  Dette vil gjøre ditt økonomiske regnestykke enåp mer lukrativt.  Hør gjerne mer med oss om dine skattevilkår herom.

Hvis du, som nordmann, ønsker å bosette deg i Danmark og kjøpe en bolig der, behøver du ikke søke om tillatelse. Den kan alle nordmenn få, hvis de arbeider i Danmark, er under utdannelse eller kan dokumentere at de kan forsørge seg selv økonomisk. Du fyller bare ut et skjema med diverse opplysninger som du kan få fra Statsforvaltningen i Ålborg eller fra vårt kontor BOiDANMARK. Når dette er godkjent, har du et EU oppholdsbevis.

Fritidsbolig i Danmark kan være både et fritidshus, som er bygget eller innredet for dette formålet, men det kan også være et vanlig bolighus som ikke har boplikt, for eks en liten villa med have rundt.  Eller med andre ord: Hvis du ikke ønsker å bo fast i Danmark gjennom hele året, men bare bruke eiendommen av og til som feriebolig, må du søke om Justitsministeriets godkjennelse.
Kravet til slik godkjennelse er at du har en særlig tilknytning til Danmark, kanskje familie i Danmark eller bodd der tidligere, har arbeidet i Danmark eller vært under utdannelse, eller annen, for eks. kulturell tilknytning. I noen tilfeller kan du også oppnå tillatelse hvis du har feriert i Danmark gjennom mange år.  Det er bla. Viktig at søknaden er på danks og vi i BOiDANMARK kan være behjelpelig med din søknad.  Send oss en mail «mrk» søknad til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. som blir du kontaktet av vår saksbehandler eller advokatfullmektig som vil hjelpe deg videre.

Tillatelse til å kjøpe eiendom i Danmark

Det koster ikke noe å søke om en slik tillatelse, men hvis du kan tenke deg en slik løsning med fritidsbolig, bør du søke i god tid. Behandlingstiden kan ta opp til 10 uker og denne godkjennelsen må du ha på forhånd - før du kjøper en hvilken som helst fritidsbolig.